Depressie

Depressie is een klacht die veel impact heeft op hoe je de kwaliteit van jouw leven ervaart.

Er zijn heel ernstige vormen van depressie waarbij mensen niet meer in staat zijn te functioneren en zich soms afvragen of het leven nog wel zin heeft. Als jij dit soort ernstige depressieklachten ervaart is een behandeling binnen de GGZ aan de orde. Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met jouw huisarts die jou hierbij kan helpen!

Er zijn echter ook veel vormen van somberheid die wij in de volksmond al snel depressie noemen. Waar in werkelijkheid sprake is van het ervaren van somberheid, futloosheid, uitzichtloosheid,  etc. ten gevolge van problemen, verdriet of allerlei andere zorgen waarvan je niet weet hoe deze het hoofd te bieden. En soms is “ik voel mij zo somber” ook gewoon een veilige haven om even in te kunnen schuilen. Om even niets te hoeven en problemen even niet te hoeven ervaren.

Als therapeut kan ik jou helpen om jouw zorgen die nu alles overschaduwen weer te kunnen gaan dragen. Samen kijken wij naar wat zich onder jouw somberheid verschuilt. Om uiteindelijk te komen tot een manier waarop je hier anders mee om kunt gaan opdat de zon in jouw leven langzaam weer kan gaan schijnen!